PRIMARIA ORASULUI VÎNJU MARE 
   PRIMARIA VINJU MARE      PRIMARIA VINJU MARE      PRIMAR
                                 PRIMAR
                                  Prof. RUGINĂ NICOLAE
 
 

   Aflat la primul mandat de primar al oraşului Vânju Mare, Nicolae Rugină speră ca pe parcursul următorilor patru ani, conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi să acorde o mai mare atenţie acestei zone, care, în ultimii patru ani a fost şters de pe harta de investiţii de către fosta conducere a judeţului.

 

   Conform declaraţiilor noului primar Nicolae Rugină, în ultimii patru ani, Vânju Mare nu a beneficiat de atenţia şi sprijinul conducerii Consiliului Judeţean Mehedinţi, astfel că oraşul nu a cunoscut intervenţia muncitorilor, aspectul urbei rămânând parcă împietrit în timp. „În ultimii patru ani, fosta conducere a Consiliului Judeţean nu a sprijinit cu nimic acest oraş, comunitatea de aici nereprezentând importanţă pentru instituţia judeţului, de parcă nici nu am fi existat. S-au făcut doar mici intervenţii la câteva străzi. În rest, au fost înregistrate câteva mici investiţii private, însă care nu acoperă necesarul de locuri de muncă de la nivelul oraşului. Mai mult decât atât, ne-am confruntat şi cu închiderea Spitalului Orăşenesc, astfel încât populaţia oraşului şi din întreaga zonă de sud a judeţului au rămas şi fără posibilitatea de a se prezenta la un medic într-un timp cât mai mic”, a declarat noul primar al oraşului Vânju mare, Nicolae Rugină. Acesta mai susţine însă că spitalul a fost dat în administrarea Consiliului Judeţean, drept pentru care doar această instituţie poate interveni pentru redeschiderea lui.

 

   Ideea înfiinţării unui parc industrial persistă

 

   Lipsa locurilor de muncă în acest oraş a făcut ca în ultimii ani Administraţia Publică Locală să se gândească tot mai mult la ideea înfiinţării unui parc  industrial în această zonă. „Atragerea de investitori care să ofere un număr însemnat de locuri de muncă, este un adevărat pariu al meu pentru acest mandat de primar. În perioada 2004- 2008 a fost realizat un proiect de înfiinţare a unui astfel de parc industrial pe terenul fostei unităţi militare, acolo existând toate utilităţile necesare. După 2008 acest proiect a fost abandonat de conducerea judeţului. Nu ştim din ce motiv, însă este lesne de înţeles datorită faptului că atât fostul primar cât şi eu nu am făcut parte şi nu facem parte din PD-L. Mă voi duce personal la Craiova sau Bucureşti, indiferent unde trebuie să merg şi mă voi „bate” pentru ca acest proiect să prindă viaţă. În ceea ce priveşte alţi investitori, deocamdată avem ceva semnale, însă este prea prematur să discutăm despre acest subiect”, a mai declarat primarul Nicolae Rugină.